Album
 
Blue Rain (1998)
 
Skivan släpptes äntligen 1998 efter en lång och svår resa för bandet. Under ett par år pendlade arbetet i bandet mellan att tjäna ihop lite gage på spelningar och sedan förbruka det på studiotid. Dessutom upplevde bandet, som är ett till stor del improviserande liveband, det svårt att fånga den rätta känslan i studion. Flera låtar spelades in men förkastades.  
 
Efter nästan två år blev skivan klar, men det har hittills varit en vär förborgad hemlighet att de fick gräva upp en gammal demoinspelning från 1995, Not A Dream, för att kunna få ihop fyra låtar, eftersom bara tre av de nyinspelade höll för gruppens höga kvalitetskrav.
 
Skivan fick ett mycket bra mottagande lokalt och stärkte bandets position som nr 1 i Vaggeryd.
Long Hot Summer (2000)
 
Det var inte självklart för bandet att det skulle bli en andra skiva. Killarna hade olika åsikter, men det faktum att de vid den här tiden redan hade över fyrtio egna låtar gjorde att det blev ett tryck på att få ut några av dem på skiva.
 
Den här gången gick det lite snabbare tack vare erfarenheterna från förra gången. Men problemet med att fånga livekänslan kvarstod och ledde till att flera av de ursprungligt utvalda låtarna inte kom med. Istället spelades ett par nya hastigt in på slutet, nästan på en enda tagning.
 
Titellåten, Long Hot Summer, är däremot brilliant fångad på band. Slutlåten Love Must Come First, växte fram under studiioarbetet och kom att bli en av bandets standards vid efterföljande konserter.
Värnamo Nyheter, 5 November, 1998
Värnamo Nyheter, 5 Oktober 5, 2000
Live At Ljudhuset (2011)
 
Efter att ha färdigställt bandets andra album Long Hot Summer, hade de drygt fyrtio egna låtar som de kunde välja bland vid spelningarna. Idén föddes att för eget bruk spela in dem live i en studio. När det sedan den hösten inte blev så många bokningar, gjorde man slag i saken. En helg i november åkte bandet till Studio Ljudhuset i Tranås, där de med hjälp av tekniker Mats Axfors spelade in 27 låtar.
 
Efter återföreningen 2009 har bandet känt ett sug från fansen på mer material. Därför har nu tio av dessa låtar remastrats och samlats på en skiva med namnet Live At Ljudhuset.
 
Vid tiden för inspelningen var bandet ett tajt och vältrimmat liveband, vilket tydligt framgår på skivan. Det sprudlar av inspiration och skicklighet, och de små missar som trots allt finns bidrar bara till känslan.
 
Här finns bl a riktigt bra versioner av låtarna Coming Home och Porten Mot Österlen, för att inte nämna den suggestiva Dr Pain, en fantastisk låt i en stil som inte går att hitta hos något annat band.
 
Plattan har hittills endast släpps på nätet hos bl a iTunes och Spotify.
Songs For Henry Jones (2014)
 
Efter månader av repetitioner och förberedelser gick bandet äntligen in i BraLjuds studio hos Mats Axfors i Tranås en lördag i oktober 2013. Även om det var flera år sedan förra gången, märks det att Blue Rain är ett tight liveband: grunder för fyra låtar och pålägg för gitarrer, munspel och sång sitter på plats efter bara några timmar. Den här intuitiva och direkta inspelningsmetoden ger låtar med tydlig närvaro och livekänsla.
 
Låtarna spänner som alltid över flera genrer, från rockabilly i The Shape I’m In till rå blues i Old Henry. Inledningsspåret Long Sunny Trip är en utpräglad Blue Rain-låt med det så typiska men svårgreppade soundet man känner igen från hits som Everybody Needs To Be Alone och Dr Pain, med melodiska slingor och en refräng som fastnar. Mr Jones bjuder till och med på lite jazzinspiration.
 
Plattan släpps endast digitalt på nätet hos bl a iTunes och Spotify.